Alles alleen

Ik was van de week in Tilburg voor een gesprek waarvoor ik was gevraagd. Ik zal hier geen namen en dergelijke gaan geven. Er zou een stichting worden opgericht en ik werd gevraagd als betrokkene m’n naam eraan te verlenen en af en toe bijvoorbeeld een presentatie te geven.

Ik was best wel jaloers want ik wilde zelf ook een stichting opzetten voor mijn activiteiten. Het lukte echter maar niet om bestuursleden te vinden. Zelf zomaar afstappen op mensen vind ik lastig. Een bestuurslid zijn vraagt verantwoordelijkheid.

Ik doe alles in mijn eentje en dat is best vermoeiend. Ik kan natuurlijk aan mijn vader en moeder mijn ei kwijt, maar zij kunnen mij op bepaalde punten niet verder helpen.

Wat ik graag wil is dat er meer aandacht komt voor autisme onder allochtonen. Ik probeer dat zelf te bereiken maar vindt dat erg lastig. Vooral als het onder bepaalde mensen een groot taboe is.

Soms denk ik er echt om mee te stoppen maar dat kan ik niet. Waar en hoe kan ik mensen vinden die hetzelfde vinden als mij?

Een reactie op “Alles alleen

  1. Een eigen stichting opzetten is meteen al een grote stap. Wellicht is het verstandig om eerst even bij een andere stichting te kijken hoe zij het een en ander aanpakken. En als jij al gevraagd word om je zegje er te doen, dan zou je in theorie al een leuke deal kunnen sluiten over zeggenschap in de stichting. Bijkomend voordeel is ook meteen dat je niet alle facetten in de stichting hoeft te regelen, daar heb je inmiddels al mensen voor. In principe nemen zij dus al een hoop werk voor je uit handen.

    Waar je wel naar moet kijken is of dat deze mensen met jou in een lijn liggen. Hebben ze hetzelfde doel als jou? An sich is het niet erg om er andere ideeën en doelen er op na te houden. Zolang deze maar niet conflicteren met je eigen doelen. Je kunt het altijd proberen en aangeven dat zolang beide idealen van de stichting en die van jou op eenzelfde lijn zijn, jij jouw naam aan de stichting wilt verbinden.

    Overleg het met je ouders/vrienden die hier iets vanaf weten. Wellicht kunnen zij jou ook hierin adviseren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s