Veranderingen

Ik voel mij raar en dat heeft te maken met alle veranderingen die zich in een aantal dagen hebben aangekondigd. Hoewel ik weet dat ik hieraan niet kan ontkomen, is het toch weer iedere keer moeilijk. Op dit moment voel ik mij heel erg raar. Ik kan dit niet anders uitleggen. Ik voel van binnen een diepe onrust die zich van binnen al urenlang heerst. De gedachten in mijn hoofd zich maar manifesteren en zorgen ervoor dat ik niet kan inslapen.

Een van de eerste veranderingen die zich sinds vandaag hebben aangediend is het feit dat mijn oma weer vertrokken is naar Turkije. Samen met mijn opa natuurlijk maar met hem heb ik niet zo´n goeie band als met mijn oma. Het zal waarschijnlijk wel weer meer dan een jaar duren voordat ik hen ga zien. Als zij in Nederland zijn, ga ik sneller op bezoek bij mijn tante en mijn oom. Ik had dan een plek om heen te gaan en dat is er nu ook niet meer. Ik vraag al de hele tijd aan mijn moeder waarom zij weg moesten gaan en zij geeft als antwoord dat zij daar een leven hebben en zich hier vervelen. Dat kan wel zo zijn maar ik wil gewoon niet dat ze weggaan. Het stoort het geheel in mijn hoofd en daarvoor voel ik mij zo onrustig. Waarom kunnen ze gewoon niet altijd hier blijven?

Nieuw jaar, nieuw getal en een nieuwe maand. Het is allemaal zo officieel. Omdat het nieuwe jaar is begonnen, maken alle mensen er zo´n ophef over. Ik vind het beetje overdreven. Waarom vieren we niet altijd feest bij alle nieuwe dagen, ten slotte is het iedere dag een nieuwe dag. Ik stel altijd de waarom vraag. Een vraag die de meeste mensen, zo lijkt het, niet stellen en negeren. Nieuw jaar. Bij het schrijven geen 11 meer maar een 12.

Ik heb de afgelopen week vrij gehad in verband met de vrije dagen die ik nog moest opnemen. Ik ben aan die ritme geraakt. Nu moet ik morgen weer naar mijn werk. Ik voel weer de bekende angst als toen ik die voelde als ik bang was om naar school te gaan. Dat gevoel veranderd gewoon niet. Daarom is het ook geen optie om lang van mijn werk weg te blijven.

Ik had omdat ik zo lang zat te piekeren een extra middel ingenomen om te kunnen slapen. Op dit moment merk ik dat deze begint te werken. Mijn slaap kondigt zich aan. Veranderingen zijn nou eenmaal nodig maar ze zorgen voor zoveel moeilijkheden in mijn leven. Dat zal gewoon niet ophouden. Zolang er veranderingen zijn, zullen de moeilijkheden zich altijd blijven aankondigen.

Een reactie op “Veranderingen

  1. Ha Birsen,
    Allereerst wens ik je een heel goed jaar toe. Veranderingen kunnen lastig zijn, maar brengen soms ook goede dingen en er komen vast ook goede dingen jouw kant uit.
    Ik heb je beide colums gelezen en ben nu alweer benieuwd naar de volgende. Ik lees het met veel plezier, want ik snap steeds een klein stukje beter hoe de wereld voor jou in elkaar steekt. Sommige dingen herken ik ook bij mijn eigen zoon, zodat jij mij helpt mijn kind beter te begrijpen, dank je wel daarvoor.
    Ik hoop dat je veel dingen hebt om over te schrijven, ik ben in elk geval een vaste lezer!

    groetjes van Sitta

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s