Autistisch overduidelijk!

Ik heb een lange tijd niet geschreven op mijn blog door drukte en andere werkzaamheden maar ik nam mij voor om dat toch te doen. Ik kreeg zojuist het idee om mijzelf voor de gein eens te googelen en kwam op een forum terecht waar een discussie gaande was over de Undateables waar ik in 2013 aan had deelgenomen. En dat ging over mij. Op het forum had iemand met autisme geschreven:

“Die Richard en die Birsen zijn zo overduidelijk autistisch. Ze hebben ook vaak niet door dat ze vreemd doen. Ze zijn zo wereldvreemd.

vreemd

Deze woorden hebben mij gekwetst maar tegelijkertijd aan het denken gezet. Ik kreeg gelijk een aantal vragen in mijn hoofd:

– Wat is normaal zijn?

– En wat is overduidelijk autistisch? 

– Wat is vreemd?

mystere1_vraagteken

 

Op basis waarvan kan iemand een ander op deze manier beoordelen? En mag ik tegelijkertijd de bron daarvan hebben, dan kan ik misschien proberen om minder vreemd te zijn of minder autistisch?! Terwijl ze mij ‘vreemd’ en ‘overduidelijk autistisch’ noemen, vergeten ze eigenlijk iets: de persoonlijkheid van de betreffende persoon. Ik heb autisme, maar ik ben ook nog mijzelf: Birsen!

En dan komt er nog een andere vraag in mij op. In hoeverre is mijn ‘ vreemdheid’ te wijten aan mijn autisme of aan mijn eigen persoonlijkheid? Vragen en nog eens vragen waar ik geen antwoord op heb want ik ben mijn gehele leven altijd mijzelf, Birsen, geweest.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s