Techneuten?!

Door diverse organisaties wordt steeds meer getracht om bekendheid te creeren over werken met autisme. Zo zijn er diverse initiatieven waarbij specifiek om mensen met autisme wordt gevraagd. Een aantal maanden geleden is zelfs bekend geworden dat Microsoft specifiek werknemers met autisme wil gaan aannemen. Bij alle initiatieven valt het mij op dat er enkel wordt gezocht naar werknemers met autisme die goed zijn in techniek en computers (software). Ow ja er is ook nog een organisatie die werknemers heeft met autisme die in een bedrijf archiefwerkzaamheden kunnen verrichten.

techneut

Er zullen vast wel mensen met autisme zijn die technisch zijn aangelegd maar ik heb er bijvoorbeeld helemaal niets mee. Als er ongeveer 190.000 mensen met autisme (bron Nederlandse Vereniging van Autisme) in Nederland zijn, zijn deze allemaal dan technisch aangelegd? Ik denk het niet maar toch wordt er steeds specifiek naar gezocht. Ik denk dat op dat terrein ook nog veel te doen kan zijn. Ik zelf bijvoorbeeld ben erg goed met details en administratie. Zo kunnen er meerdere gebieden aantrekkelijk zijn voor mensen met autisme dan alleen ICT. Het zal nog misschien even duren voordat mensen doorhebben / weten dat mensen met autisme meer kunnen doen dan alleen ICT. Tot die tijd is het belangrijk dat mensen met autisme laten zien wat zij meer kunnen!

 

talent

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s