volle hoofd

Ik heb momenteel een moment waarbij ik wil janken. Vrijdag heb ik dat al gedaan maar als ik er aan denk komt de gedachte met al zijn emoties en gevoelens meteen weer terug. Vrijdag heb ik vernomen dat mijn tandarts na 46 jaar met pensioen gaat. Hij is 72 jaar (wist ik eerst ook niet) en daar heeft hij volkomen gelijk in. Hij is 25 jaar lang mijn tandarts geweest. Ware het niet dat ik het soms heel moeilijk vond want hij praat bijna niet. Bij zijn handelingen legt hij niet van tevoren uit wat hij gaat doen maar hij doet zijn werk wel goed. Ik ben gewend aan mijn tandarts. Mijn vader, moeder en broertje snapten mijn reactie niet. Ze moesten zelfs lachen.

Ik heb vervolgens op het internet gelezen over de overgang van een oude naar een nieuwe tandarts en daar werd ik ook heel bang van. Sommige tandartsen zouden opeens heel veel mankementen vinden die je oude tandarts niet zou vinden. Ik voelde mij al klote omdat hij stopte en nu kreeg ik te maken met deze (onzekere) factor. Voor sommige mensen kan dit overdreven klinken maar ik ben echt bang en beleef deze gevoelens zeer intens. Gedachten in mijn hoofd wil ik graag afsluiten want anders blijven zij zich steeds herhalen. Ik zou natuurlijk ook kunnen relativeren maar dat vind ik juist zo moeilijk. Het is zwart of wit. Mijn tandarts die al 46 jaar dit werk doet, waarom zou ik hem dan niet kunnen vertrouwen. Kom ik op de volgende vraag hoe kan ik de tandarts vertrouwen? Vragen en nog eens vragen. 

Het leven is kort maar dat gevoel raak ik snel kwijt. Bij een klein ding kan ik mij al gelijk druk maken. Dus van een mug een olifant maken. Zo had ik er deze week wel een aantal verschillende. En dat houdt gewoon niet op!

2 reacties op ‘volle hoofd

  1. Hi Birsen,

    Wat goed dat je dit opschrijft en deelt! Dat helpt hopelijk al iets om je gevoel weer enigszins te ordenen.
    Ik snap je reactie wel op deze verandering. Ik heb zelf een zoontje met autisme en ook bij hem zie ik stress als reactie op een verandering. De boodschap dat je tandarts ermee stopt is al heel wat want hij is vertrouwd maar vervolgens moet je ook nog eens op zoek naar een nieuwe tandarts waarbij je een goed gevoel hebt/krijgt.
    Even meedenkend: kun je misschien een aantal mensen in jouw omgeving vragen welke tandarts zij hebben en hoe deze bevalt? Zodat jij een goede keuze kunt maken voor een nieuwe tandarts? Ook via internet kun je meestal al veel informatie achterhalen over tandartspraktijken.
    Ik wens je veel succes! Het komt vast weer allemaal goed!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s