Figuurtje op papier

In mijn vrije tijd vind ik het erg leuk om boeken te lezen. De bibliotheek is een van de pekken waar ik dan ook heel vaak te vinden ben. De bibliotheek is een oase van rust.  Ik kan daar lekker bijkomen en kan mij er urenlang vermaken door rond te snuffelen in de boeken. Ik ben al meer dan 25 jaar lid van de bibliotheek en heb meer dan 1000 boeken geleend. In de vakantieperiode heb ik meer tijd en kom ik er ook vaker. Ik was vandaag gegaan om mijn boeken in te leveren en nieuwe boeken te halen.

Ik ging eerst bij de toptitels kijken en pakte daarna een aantal boeken. De titels die ik zocht waren er niet dus moest ik gaan zoeken via de computers van de bibliotheek. De bibliotheek bevat diverse plekken waar je informatie kunt opzoeken. Mijn favoriete plaats bevindt zich bij de romans. Het is een klein eilandje van enkele computers bij elkaar. Ik zag een computer beschikbaar aan de linkerkant. Toen ik langsliep bij een persoon die al achter een computer zat, zag ik enkele papieren. Ik ben niet onbeleefd om naar papieren van anderen te kijken maar toen ik vluchtig per ongeluk had gekeken zag ik iets op het papier dat ik herkende. Op het bovenste vel papier stond een figuurtje die ik maar al te goed kende. Ik denk dat andere mensen die te maken hebben met autisme deze misschien ook zouden hebben herkend. Het was namelijk het volgende:

autismfigure

 

Ik vroeg mij af waarom deze persoon informatie over autisme had uitgeprint. Ik keek hem een aantal keren aan en toen zei hij ‘hallo’. Ik zei ook ‘hallo’ maar durfde verder niet te vragen. Ik ging daarna weer de bieb in en kwam later terug omdat ik iets moest opzoeken. De persoon zat nog steeds achter de computer, af en toe kijkend op de papieren die voor hem lagen. Toen ik klaar was achter de computer stond ik op en ik kreeg opeens de moed om te vragen ‘wat is jou link met autisme want ik heb autisme en ik herkende aan het figuurtje dat dat over autisme gaat’. De persoon zei dat het hem verbaasde dat ik het zo snel aan het figuurtje had herkend. Hij werd momenteel getest en was in afwachting van het resultaat. Het zou heel wat voor hem verklaren indien de diagnose zou worden toegekend. Ik zei dat de diagnose ook veel voor mij had verklaard en dat dat ook voor hem zou kunnen gelden. Ik wenste hem succes en verliet kort daarna de bibliotheek.

Ik was blij dat ik de moed had om die ene vraag te stellen maar bedacht mij daarna dat er waarschijnlijk nog velen anderen zijn die op zoek zijn naar een antwoord op sommige vragen in hun leven. Dat is bij mij ook het geval geweest. Ik hoop dat de diagnose deze persoon beter zal kunnen helpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s