Meedoen aan The Undateables?

Het is inmiddels twee jaar geleden dat ik heb meegedaan aan het programma van The Undateables. Ik zat in het eerste seizoen. Ik kreeg een paar jaar geleden een mailtje met de vraag of ik wilde meedoen of personen kende die dat zouden willen. Aangezien ik zelf geen vriend had wilde ik graag meedoen. Het was de bedoeling dat het programma voor mij een date zou vinden maar uiteindelijk is het anders gelopen. De meeste personen weten hoe dat is afgelopen, sommige zullen het misschien niet (meer) weten. Ik heb mijn vriendje ontmoet omdat hij tussentijds mijn boek kocht en daarna was het programma niet meer nodig. Het was voortbestemd dat het zo zou gebeuren denk ik. We zijn nog steeds samen. Ik vind het programma een heel goed initiatief om een vriend of vriendin te zoeken voor personen waarvoor het een beetje moeilijker is dan andere mensen. De mensen waarmee je werkt zijn superaardig.

Inmiddels zijn al meerdere seizoenen in de maak. In de tussentijd heb ik een aantal vragen van andere personen gekregen. Zij hadden van het programma de vraag gekregen om als date of als kandidaat mee te doen. Zij vroegen naar mijn ervaring en waren een beetje onzeker om mee te doen vooral vanwege de angst van de reactie van de omgeving. Die angst had ik ook. Ik was in het begin ook bang dat als ik mee zou doen mensen negatief over mij zouden denken. Uiteindelijk heb ik toen voor mijzelf gekozen. Ik heb mijn hele leven al gedacht aan andere mensen en wilde dit keer voor mijzelf kiezen. Ik wilde ook iemand ontmoeten die van mij mijn hele leven zou kunnen houden omdat het eenvoudigweg zelf maar niet lukte.

Meedoen of niet? Dat kan ik natuurlijk niet voor jou beslissen maar bedenk wel dat het hebben van een date op zich al heel spannend is, en dan met de camera’s erbij is het nog spannender. Ook zul je op televisie komen en misschien op straat herkend kunnen worden. Bij mij vielen de reacties mee, wel las ik op Internet dat sommige mensen vonden dat ik ‘erg autistisch’ ben. Dat vond ik wel vervelend om te lezen maar bedenk ook dat niet alle personen je ‘leuk’  zullen vinden. Een moeilijke beslissing soms maar als je echt voor de liefde wilt gaan, vergeet de rest en gewoon doen.

4 reacties op ‘Meedoen aan The Undateables?

  1. Leuk om te lezen dat je nog steeds je relatie hebt. Mijn vriendin en in hadden het er toevallig vorige week over. Leuk programma! Heel veel geluk met je vriend

  2. Ik vind heel moedig van je dat je heb mee gedaan ik heb jou uitzending ook gezien en vond wel mee vallen met je autisme. Leuk dat jullie nog steeds samen zijn. Heel veel geluk!
    Lysan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s