Afgewezen en daarna weer

In de afgelopen maanden heb ik erg hard gewerkt om presentaties te regelen in het Europese gedeelte van Turkije, vlakbij de grens met Istanbul. Via via kwam ik in contact met een aantal personen die daar woonden en werkten en die een presentatie zouden kunnen regelen. De lerares die werkzaam was op een school in Edirne gaf aan dat haar school een certificaat wilde ontvangen dat was goedgekeurd door de Turkse minister van Onderwijs. Dat hoorde ik pas voor het eerst en ik gaf eerlijk aan dat ik daar niet aan zou kunnen voldoen. Toen ging de presentatie niet door en heb ik zelf een andere plaats gevonden waar ik wel de presentatie zou kunnen geven.

Maanden later kreeg ik de vraag of ik alsnog een presentatie bij die school zou kunnen doen. De persoon die eerst moeilijkheden had veroorzaakt over de certificering was daar niet meer werkzaam. Ik zat in dubio want ik had al mijn dagen al ingedeeld en ik had twee dagen vrijgenomen om een paar dagen uit te rusten in Istanbul na een week vol presentaties. En nu wilde de school dat ik in een van die vrije dagen alsnog die presentatie kwam geven. Ik vond het belangrijk om ook die mensen voor te lichten dus ik zei dat ik het wel wilde doen maar later bedacht ik mij iets anders.

hotel

Ik had twee dagen een hotel in Istanbul gereserveerd maar nu zou een van de twee dagen voor niets betaald zijn omdat ik een hele dag niet daar maar op de plaats zou zijn waar ik die presentatie zou moeten geven. Ik verzocht de school om een dag van mijn hotel in Istanbul te vergoeden omdat ik die kwijt zou zijn doordat ik een presentatie daar moest geven en door de lange reistijd. De school had al alles geregeld de mensen op de hoogte gesteld en de betrokken instanties. Zelfs de zaal was geregeld. Echter zij weigerden om een dag van mijn hotel in Istanbul te vergoeden. En daarna cancelden ze alles. Ik had ook kunnen zeggen dat ik zelf mijn hotel betaalde en dat ik alles liet doorgaan maar dat ging te ver voor mij want hoelang kan ik aan anderen blijven denken. Ik had gewild dat de school tot de keus was gekomen om de presentatie door te laten gaan want het bedrag voor het hotel was eigenlijk helemaal niet zo veel. Voor de presentatie ontving ik sowieso geen geld, dat was al kosteloos. Daarom vond ik dat ze ten minste hieraan konden voldoen maar dat was kennelijk te veel gevraagd. 😦

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s