Sociale relaties kunnen lastig zijn voor mensen met autisme. Het is niet mogelijk om deze moeilijkheden op sociaal gebied helemaal weg te halen, maar je kunt wel leren hoe je met meer plezier en rust in omgang met anderen kunt functioneren. In het traject ‘Betere relaties’ doe je vaardigheden op en krijg je handvatten om in de eigen praktijk een sociale relatie met iemand uit je omgeving te verbeteren. Sociale relaties zijn onze buren, partners, ouders, studiegenoten en collega’s die je tegenkomt op het werk, vrije tijd, thuis.

Het traject ‘Betere relaties’ is bedoelt als:
-Je niet weet waardoor het komt dat een relatie met iemand die je mag moeizaam verloopt;
-Je je constant probeert aan te passen aan de ander en jezelf niet kunt zijn;
-Je aansluiting wil zoeken met de ander, maar niet precies weet hoe je dat moet doen;
-Je graag een gesprekje zou willen voeren, maar moeite hebt met de start en het verloop;
-Je contacten hebt, maar die na een bepaalde periode stilliggen.
-Je hebt een diagnose in het autistisch spectrum óf herkent je overduidelijk in autisme en bent bereid hierop te reflecteren.
-Je hebt een normale tot hoge begaafdheid.
-Je wilt leren hoe beter om te gaan met iemand in je directe omgeving.
-Je bent bereid om tijd, geld en energie te steken in de gesprekken en het verwerken en toepassen van de opgedane inzichten.
-Aan de hand van een compacte leervraag waarin één relatie centraal staat en waarin duidelijk afgesproken wordt waar je naar toewerkt, ga je samen aan de slag om deze relatie te verbeteren.

Geliefden van mensen met autisme
Dit traject is ook geschikt voor geliefden van mensen met autisme, zoals partners, ouders, collega’s. Wilt u uw geliefde beter leren kennen en helpen, dan kan het volgen van dit traject ook helpen om de relatie te versterken.

Manier van coachen
Er wordt gebruik gemaakt van duidelijke werkbladen. Bij iedere stap is duidelijk en concreet waar er aan wordt gewerkt en wat er daarna komt.

Waar wordt de coaching gegeven?
In de omgeving van Breda en/of Haarlemmermeer kan de coaching in real worden gegeven of in de combinatie van online en in real. In de omgevingen daarbuiten wordt de coaching online gegeven.
In overleg is maatwerk mogelijk.

Kosten
Ik krijg veel vragen over wat de kosten zijn van een dergelijk traject. Dat hangt als eerste af wat de coachvraag is. Coaching wordt helaas niet vergoed door de zorgverzekering. Betaling is mogelijk via pgb vanuit gemeenten of vanuit de werkgever. Je kan natuurlijk zelf ook de kosten betalen.

Wil je meer informatie, vul dan onderstaand contactformulier in en dan neem ik contact met je op