Ben je op zoek naar ondersteuning bij het stellen van grenzen en het omgaan met de uitdagingen die hiermee gepaard gaan? Birsen Basar biedt individuele coachingssessies aan, speciaal ontworpen voor mannen en vrouwen met autisme, of zij die zich herkennen in de kenmerken ervan.

Het herkennen en aangeven van grenzen kan een complex proces zijn, dat energie kan kosten en gevoelens van angst en schuld met zich mee kan brengen.

Waarom Grenzen Stellen Essentieel is:
Volwassenen met autisme ervaren vaak specifieke uitdagingen in sociale situaties, op het werk en in het gezinsleven. Het interpreteren van sociale signalen kan lastig zijn, waardoor zij zich vaak te veel aanpassen aan anderen, met mogelijke gevolgen als uitputting en overweldiging.

Waarom Niet Grenzen Stellen Nadelig Kan Zijn:
Als je geen grenzen stelt, kun je minder energie hebben, je angstig of schuldig voelen, je rot voelen als het weer gebeurt, en situaties vermijden. Mensen met autisme kunnen het moeilijk vinden om deze signalen op tijd te ontdekken en vooral te weten wat ze dan kunnen doen en zeggen.

Het stappenplan grenzen stellen behandelt de volgende stappen met behulp van een concrete uitlegblad en werkblad:

1. Signalen: Na de coaching kun je beter signalen opmerken die aangeven wanneer je geen grenzen hebt gesteld.
2. Oorzaken: Je leert de onderliggende oorzaken te identificeren die het voor jou moeilijk maken om grenzen te stellen.
3. Veranderen: Je ontwikkelt de vaardigheid om concrete veranderingen te definiëren die je in je leven zou willen zien en hoe deze eruit zouden moeten zien.
4. Communiceren: Na de coaching ben je in staat om effectief te communiceren met je omgeving over de veranderingen die je wilt implementeren met betrekking tot je grenzen.

Opties coachingstraject
-Je kan kiezen om een eenmalige sessie te doorlopen met alle stappen van de methode grenzen stellen. Dat kost dan € 50,- voor eenmalige sessie.
-Je kan er ook voor kiezen een uitgebreide coachingstraject te nemen waarbij je alle stappen in 1 gesprek oefent. Dat zijn dus dan vier gesprekken van € 50,-, dus totaal in € 200,-.

Praktische details:

  • Wanneer: Flexibele planning op basis van jouw beschikbaarheid
  • Waar: Online via ZOOM
  • Duur: 60 minuten per sessie
  • Kosten: € 50,- per sessie
  • Aanmelding: Individueel, om een gepersonaliseerde ervaring te garanderen

Heb je interesse in individuele coaching om beter om te gaan met grenzen? Neem dan contact op via onderstaand formulier om meer informatie te ontvangen en je in te schrijven voor een coachingstraject dat aansluit bij jouw behoeften.