Helaas hebben veel mensen met autisme erg last van stress. Dit kan ervoor zorgen dat de kenmerken van het autisme verergeren: hiermee wordt bedoelt dat je extra gevoelig kan zijn voor prikkels, minder goed overzicht kan hebben en angstig kan zijn. Je gaat moe naar het werk, je hebt moeite om je grenzen aan te geven en weet niet wat de oorzaken zijn van je stress. Je voelt je onbegrepen door je omgeving en blijft doorgaan, maar weet niet hoelang je dat nog kan volhouden. Dat is zeer vermoeiend en vervelend. Hoe zou het zijn als ik je vertelde dat dat allemaal niet hoeft en ik je daarbij ondersteunen?

Wat leer je bij het coachingstraject meer rust en minder stress bij autisme?
-Je krijgt inzicht in de oorzaken van stress;
-Je krijgt inzicht in je stress-signalen;
-Je leert wat jouw rust geeft en hoe je dat kunt inzetten;
-Je leert structuur inzetten bij het verkrijgen van meer rust;
-Je leert effectief te communiceren naar anderen toe als het gaat om meer rust en minder stress.

Voor wie is deze coachingstraject bedoeld?
Voor personen met autisme die een diagnose autisme hebben of personen die zich herkennen in de kenmerken ervan.

Als je rust hebt dan:
-is je hoofd helderder en kun je beter nadenken
-behoud je meer het overzicht
-gaat slapen beter
-heb je meer energie
-pieker je minder
-eet je gezonder
-ben je meer socialer
-ben je verdraagzamer
-zit je beter in je vel.

Manier van coachen
Er wordt gebruik gemaakt van duidelijke werkbladen. Bij iedere stap is duidelijk en concreet waar er aan wordt gewerkt en wat er daarna komt.

Kosten
Ik krijg veel vragen over wat de kosten zijn van een dergelijk traject. Dat hangt als eerste af wat de coachvraag is. Betaling is mogelijk via pgb vanuit gemeenten of vanuit de werkgever.

Waar wordt de coaching gegeven?
In de omgeving van Breda en/of Haarlemmermeer kan de coaching op een blended manier worden gegeven door middel van huisbezoek en online. In de omgevingen daarbuiten wordt het coachtraject op een online manier gegeven.

Tot slot
Kortom een mooi traject waarbij je concrete tools krijgt om aan de slag te gaan met meer rust en minder stress. Heb je interesse in het coachingstraject, neem dan contact met mij op.