Helaas hebben veel mensen met autisme erg last van stress. Dit kan ervoor zorgen dat de kenmerken van het autisme verergeren: hiermee wordt bedoelt dat je extra gevoelig kan zijn voor prikkels, minder goed overzicht kan hebben en angstig kan zijn. Je gaat moe naar het werk, je hebt moeite om je grenzen aan te geven en weet niet wat de oorzaken zijn van je stress. Je voelt je onbegrepen door je omgeving en blijft doorgaan, maar weet niet hoelang je dat nog kan volhouden. Dat is zeer vermoeiend en vervelend. Als je niet oplet, kan stress uiteindelijk resulteren in een (autistische burn-out), waardoor je helemaal niet meer kan functioneren.

Hoe zou het zijn als ik je vertelde dat dat allemaal niet hoeft en ik je daarmee kan ondersteunen? Dat kan namelijk met het coachingstraject ‘Meer rust en minder stress bij autisme’.

Wat leer je bij het coachingstraject meer rust en minder stress bij autisme?
-Je krijgt inzicht in de oorzaken van stress;
-Je krijgt inzicht in je stress-signalen;
-Je leert wat jouw rust geeft en hoe je dat kunt inzetten;
-Je leert structuur inzetten bij het verkrijgen van meer rust;
-Je leert effectief te communiceren naar anderen toe als het gaat om meer rust en minder stress, bijvoorbeeld wat je nodig hebt of grenzen aangeven.

Voor wie is deze coachingstraject bedoeld?
Voor personen met autisme die een diagnose autisme hebben of personen die zich herkennen in de kenmerken ervan.

Als je rust hebt dan:
-is je hoofd helderder en kun je beter nadenken
-behoud je meer het overzicht
-gaat slapen beter
-heb je meer energie
-pieker je minder
-eet je gezonder
-ben je meer socialer
-ben je verdraagzamer
-zit je beter in je vel.

Manier van coachen
Er wordt gebruik gemaakt van duidelijke werkbladen. Bij iedere stap is duidelijk en concreet waar er aan wordt gewerkt en wat er daarna komt.

Waar wordt de coaching gegeven?
In de omgeving van Breda en/of Haarlemmermeer kan de coaching in real worden gegeven of in de combinatie van online en in real. In de omgevingen daarbuiten wordt de coaching online gegeven.
In overleg is maatwerk mogelijk.

Kosten
Ik krijg veel vragen over wat de kosten zijn van een dergelijk traject. Dat hangt als eerste af wat de coachvraag is. Coaching wordt helaas niet vergoed door de zorgverzekering. Betaling is mogelijk via pgb vanuit gemeenten of vanuit de werkgever. Je kunt natuurlijk zelf ook de kosten betalen.

Tot slot
Kortom een mooi traject waarbij je concrete tools krijgt om aan de slag te gaan met meer rust en minder stress. Heb je interesse in het coachingstraject, neem dan contact met mij op.