Bij mij is de diagnose ruim 14 jaar geleden vastgesteld. Ik kreeg enkele folders mee waarin ik kon lezen wat het autisme was. Maar dat zei mij helemaal niets. Pas nadat ik boeken ging lezen van mensen met autisme zelf en een psycho-educatie volgde begon ik mijzelf hierin te herkennen. Eerlijk gezegd ben ik nooit klaar hiermee, elke dag leer ik wel wat. In interviews wordt mij vaak gevraagd wat het met mij deed nadat de diagnose was vastgesteld. Het antwoord is niets want ik wist immers niet wat het was. Tijdens coachtrajecten zie ik bij mijn coachees hoe belangrijk het is om te werken aan het ‘inzicht in autisme’, want hierdoor kunnen zij het autisme beter bij zichzelf plaatsen.

Het coachingstraject is geschikt voor mensen die zich herkennen in de kenmerken van autisme of waarbij recentelijk de diagnose is vastgesteld. Natuurlijk kan je ook deelnemen als het wat langer geleden is en je nog niet weet wat de kenmerken van autisme voor jou betekenen. Inzicht in je autisme kan een mooi cadeautje zijn voor je zelf! Wat krijg je dan:

-Je leert wat autisme is.
-Je leert wat de kenmerken van autisme voor jou betekenen.
-Je leert wat jouw sterken kanten in autisme zijn.
-Je leert / krijgt inzicht in wat je anders kan met de kenmerken die je lastig vindt.
-Er wordt gebruik gemaakt van duidelijke werkbladen.

Geliefden van mensen met autisme
Dit traject is ook geschikt voor geliefden van mensen met autisme, zoals partners, ouders, collega’s. Wilt u uw geliefde beter leren kennen en helpen, dan kan het volgen van dit traject ook een inzicht voor u zijn.

Waar wordt de coaching gegeven?
In de omgeving van Breda en/of Haarlemmermeer kan de coaching in real worden gegeven of in de combinatie van online en in real. In de omgevingen daarbuiten wordt de coaching online gegeven. In overleg is maatwerk mogelijk.

Kosten
Ik krijg veel vragen over wat de kosten zijn van een dergelijk traject. Dat hangt als eerste af wat de coachvraag is. Coaching wordt helaas niet vergoed door de zorgverzekering. Betaling is mogelijk via pgb vanuit gemeenten of vanuit de werkgever. Je kan natuurlijk zelf ook de kosten betalen.

Heb je interesse? Neem dan contact op.